100-man Kumite

De International Budokai is een Budosport organisatie met leden over de hele wereld. De basis stijl van de organisatie is het kyokushin Karate maar de organisatie staat open voor alle stijlen van Kenpo tot Brazzilian jiujitsu. Deze richtingen weerspiegelen onze leden dan ook. Daarnaast staat de International Budokai voor samenwerking, onderling maar ook met andere stijlen en organisaties.

De International Budokai heeft dan ook het voortouw genomen in het organiseren van de 100-man kumite. De eerste in Nederland. Deze test werd als eerste voltooid door de grondlegger van het Kyokushin Karate in de jaren 50. Er is sindsdien veel veranderd, heel veel. Het wereldwijde niveau van de budosporten en kyokushin karate in het bijzonder is enorm toegenomen. Helaas de versplintering van de organisaties ook, en daarom is de enige manier om dit te veranderen samenwerking, op alle vlakken.

Working together

Hierbij wil de International Budokai het voortouw nemen. Naast alle deelnemers en vertegenwoordigers van de verschillende full-contact organisaties was er op dit evenement een samenwerking van bijzondere organisaties zoals het welzijnskwartier, kluskwartier, SCUM-evenementen centrum, individuele sponsoren maar ook de gemeente Katwijk. Zonder deze samenwerking was deze test niet mogelijk.

Stichting Hartekind

Dat deze uitdaging er 1 is van formaat is op zichzelf bijzonder maar dat het meer is als dat alleen mag duidelijk zijn. Ergens in begin 2019 nog voor dat de voorbereidingen waren gestart zat het International Budokai bestuur bij elkaar en waren aan het praten over alle zaken aangaande de 100-man kumite. En unaniem waren we het erover eens dat naast het laten zien van onze schitterende sport er nog veel goeds te doen is in de wereld.

Maar waar te beginnen? In deze zelfde tijdsperiode heeft 1 van onze leden een kind gekregen met een hartafwijking. Dit kin is op zeer jonge leeftijd geopereerd om deze afwijking te verhelpen. Het was meteen duidelijk want alle kinderen hebben recht op een gezond leven! De International Budokai steunt dan ook Stichting Hartekind met dit evenement.

De ultieme full-contact test

1 man neemt het in 100 partijen van anderhalve minuut op tegen verschillende tegenstanders op basis van full-contact, knock-out/knockdown regels. Alle tegenstanders zijn ervaren wedstrijd karateka’s en de partijen moeten achter elkaar voltooid worden. En dat 100 keer anderhalve minuut….

Wereldwijd zijn er sinds de jaren 50 ongeveer 25 personen die deze test hebben voltooid, waaronder als eerste de grondlegger van het Kyokushinkai Karate en ontwerper van de test; Masutatsu Oyama.

Met al meer dan 20 jaar aan wedstrijdervaring is Cem Senol wel een ervaren zwaargewicht te noemen. Met al vele titels en kampioenschappen op zijn naam was hij nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Toen hij jaren geleden hoorde over een ‘’ultieme test’’ waarbij maar weinig mensen een kans maken om deze te voltooien, was hij dan ook meteen geïnteresseerd. De 100-man kumite voltooien zou een fantastische prestatie zijn.

‘’Zodat zij die het nodig hebben geholpen kunnen worden’’

Links:
http://www.internationalbudokai.com/
https://1against100.weebly.com/